INFORMATION IFM. COVID-19. CITROËN-FORHANDLERNE FØLGER
SUNDHEDSMYNDIGHEDERNES RETNINGSLINJER, SÅ DU KAN TRYGT KIGGE FORBI.

Læs mere

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]

2017 ER ÅRET HVOR CITROËN VENDER STÆRKT TILBAGE !

Rally Monte-Carlo er startskuddet på FIA WRC 2017 og markerer CITROËN Racing teamets tilbagevenden til motorsporten. C3 WRC opfylder kravene i FIA‹s nye reglement, som giver os en helt ny generation af spektakulære WRC rallybiler Det bliver også Citroëns officielle tilbagevenden til sporten. Citroën har tidligere opnået 96 sejre og 8 WRC-titler. I 2017 kaster CITROËN Racing teamet sig ud i en kæmpe udfordring: Nemlig at løfte Citroën til højeste niveau på verdensplan med C3 WRC !
background2.JPG

2017 SÆSONEN ER I GANG !

.242341.70.jpg

-

CITROËN RACING ER ET TEAM AF EKSPERTER, ANERKENDT I HELE VERDEN

I sæsonen 2017 indsætter CITROËN Total Abu Dhabi WRT teamet to til fire C3 WRC til sit mandskab.

Kris Meeke / Paul Nagle

Craig Breen / Scott Martin

Stéphane Lefebvre / Gabin Moreau

Khalid Al Qassimi / C.Patterson

Kris-&-Paul.jpg

ENGELSK SUCCES

Englænderen Kris Meeke deltog i sine første rallyløb i 2000 og vandt det britiske Junior Mesterskab i sin 2. sæson. Denne titel gav ham adgang til JWRC, hvor han konkurrerede med Opel i 2003 og 2004.

Herefter kom Kris i fold hos CITROËN Sport og indledte med en sejr i Rallye Monte-Carlo (3. plads i mesterskabet) sammen med Paul Nagle. I 2009 blev Kris udvalgt af Team Peugeot UK til at deltage i IRC. Han opnåede 4 sejre og hentede titlen hjem. Han viste endnu en gang sine evner, da han hentede succesen hjem for CITROËN Total Abu Dhabi World Rally Team i 2014 og var på podiet 4 gange.

Kris Meeke er den første kører, der blev nævnt i forbindelse med annonceringen af Citroëns tilbagevenden til WRC. Kris har gode resultater på alle typer terræn, og han har erfaringen og niveauet til at gå efter VM-titlen.


• Første WRC rally i Storbritannien i 2002
• Har deltaget i WRC 73 gange
• 1. plads i Argentina i 2015, i Portugal og i Finland i 2016
Craig-&-Scott.jpg

TEAMETS IRLÆNDER

Craig Breen karriere tog rigtigt fart, da han under deltagelse i WRC Academy 2011, vandt den sidste hastighedsprøve i Wales Rally GB.

Sæsonen 2012 begyndte med en sejr i S-WRC i Monte Carlo rallyet. Han vandt tre nye sejre i S-WRC og til sidst mesterskabstitlen sammen med sin co-pilot, Paul Nagle.

Hans præstationer og han målrettethed skaffede ham en plads på Abu Dhabi Total WRT teamet med et program på 6 rallyer i 2016. Efter en 8. plads i Sverige, og en 7. plads i Polen vandt han en imponerende podieplads i Finland. Hans store fremskridt blev belønnet med en officiel plads på Citroën Total Abu Dhabi WRT teamet i 2017.

• Første WRC rally i Portugal i 2009
• Har deltaget i WRC 37 gange
• 3. plads i WRC i Finland i 2016

TEAMETS FRANSKMAND


Stéphane Lefebvre fik sin oplæring op gennem klasserne i det franske rally-mesterskab. Han blev den bedste Juniorløbet "Volant 207" i 2012, og det følgende år deltog han i sine første internationale rallyer i Europa-mesterskabet, og i 2014 viste han, hvor vidt hans store talent rækker, ved at vinde både FIA Junior WRC, WRC3 og ERC Junior !

Det følgende år deltager Stéphane i 13 afdelinger i Verdensmesterskabet. Efter en sejre i WRC2 i Monte Carlo Rally, fortsatte oplæringen i de sidste 5 rallyer. Han afslutter sæsonen med en 8. plads i Storbritannien.

I 2016 blev Stéphane optaget i Abu Dhabi Total WRT teamet med Gabin Moreau som co-driver. Sæsonen begynder med en smuk 5. plads, men selv om Stéphane viser gode resultater i Portugal og Polen, blev sæsonen præget af en voldsom afkørsel.

Han vendte tilbage til sæsonafslutningen i Storbritannien, og sluttede på en 9. plads. Derefter finder han igen sammen med Gabin i Rally du Var, i en hæsblæsende række prøver med henblik på 2017 sæsonen med Citroën Total Abu Dhabi WRT teamet.

• Første WRC rally i Frankrig i 2013 • Har deltaget i WRC 26 gange • 5. plads i WRC Monte-Carlo 2016
Stephane-&-Gabin.jpg
Khalid-&-Chris.jpg

FRA ØRKENEN TIL WRC

Sheikh Khalid Al Qassimi gjorde sin første erfaringer inden for motorsporten bag rattet i en 4x4 i ørkenrallyer i de Forenede Arabiske Emirater. Hans rallykarriere tog rigtigt fart i 2002 de Mellemøstlige FIA Mesterskaber (MERC), da han vandt Gruppe N titlen og senere de Forenede Emiraters mesterskaber. Efter en skade vendte han tilbage i 2004 og vandt MERC med to sejre i Bahrain og Syrien. Fra 2004 til 2006 fortsætter Sheikh Khalid sin karriere i MERC (2. plads i 2005 og 3. plads i 2006). Han deltog også i P-WRC og derefter på verdensplan med Ford Abu Dhabi WRT i 2007. Hans bedste resultat er en 5. plads i Rally Australia 2011.

Efter en pause i 2013 blev han stærkt involveret i oprettelsen af et partnerskab mellem Abu Dhabi, Abu Dhabi Racing og Citroën Racing. I sæsonerne 2013, 2014 og 2015 deltog han i en lang række løb i WRC og MERC. Tre gange slutter han på 2. pladsen i Mellemøsten mesterskaberne.

Sheikh Khalid har været sekunderet af Chris Patterson siden 2014.

Efter sejren i Dubai Rally 2015, deltog Sheikh Khalid i 4 VM afdelinger, samtidig med at han fulgte Kris Meeke, Craig Breen og Stéphane Lefebvres præstationer på nært hold i forbindelse med Abu Dhabi Total WRT teamet.

Samtidig med at han deltager i rally-raid - han deltager i Dakar i 2017 - skal Sheikh Khalid også deltage i en lang række løb i WRC bag rattet i Citroën C3 WRC.

• Første WRC rally i Acropolis i 2004
• Deltaget 65 gange i WRC
• 5. plads i WRC i Australien i 2011

" VI GÅR EFTER SEJRENE I 2017 OG MESTERSKABSTITLERNE I 2018 "

Yves-Matton.jpg

Vi nærmede os afslutningen på en 3-års cyklus i WTCC, og Citroën gjorde klar til lanceringen af et nyt strategisk produkt, den nye C3. Samtidig var FIA i gang med at indføre et nyt WRC reglement. Det viste sig, at C3 opfyldte kravene i det nye reglement, så det var virkelig heldigt. Dette sammenfald gør det muligt for CITROËN at få fuldt udbytte at sit engagement i motorsporten.

                                                               Yves Matton, Direktør for CITROËN Racing

CITROËN RACING ER ET TEAM AF VERDENSANERKENDTE EKSPERTER

total.jpg

I 48 år har samarbejdet mellem TOTAL og CITROËN været baseret på 4 områder: forskning og udvikling, produktion, salg og motorsport. Det ubrydelige bånd understreges af sloganet "CITROËN foretrækker TOTAL".

426fd5186b9870d171206f5959fa8f6c.jpg

Abu Dhabi, som betyder «gazellernes land» på arabisk, blev grundlagt på et sted, hvor en antilope førte en nomadestamme hen under deres søgen efter frisk vand. Denne ø, som kun havde ca. 300 palmehytter, nogle få bygninger og et fort, udviklede sig siden til den moderne, kosmopolitiske by, Abu Dhabi, hovedstanden i de Forenede Emirater.

michelin.jpg

CITROËN og Michelin har en lang fælles historie på det industrielle plan og inden for motorsporten. Sammen har de 2 mærker vundet 5 FIA verdensmesterskaber i Rally og 5 sejre i FIA VM i Cross country rally.

certina.jpg

Certina er et urmærke, som fører en linje af sportsure. Deres ure ser ikke kun fantastiske ud, de er også af højeste kvalitet.• Første WRC rally i Acropolis i 2004
• Deltaget 65 gange i WRC
• 5. plads i WRC i Australien i 2011

Top