INFORMATION IFM. COVID-19. CITROËN-FORHANDLERNE FØLGER
SUNDHEDSMYNDIGHEDERNES RETNINGSLINJER, SÅ DU KAN TRYGT KIGGE FORBI.

Læs mere

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
Patenter-2016

Flest patenter i Frankrig for niende år i træk

PSA Gruppen er for niende år i træk den virksomhed i Frankrig, som har søgt om flest patenter, nemlig 1012 patenter i 2015.

Ifølge den franske Patent- og Varemærkestyrelse ”Institut National de la Propriété Industrielle” (INPI) er PSA Gruppen for niende år i træk den virksomhed i Frankrig, som har søgt om flest patenter, nemlig 1012 patenter i 2015.

Takket være en stor indsats fra medarbejderne i PSA Gruppen og en nøje defineret strategi for forskning og udvikling bidrager de mange patenter til at styrke koncernens position inden for bl.a. miljøvenlig teknologi, selvkørende biler og bilernes internetopkobling samt tiltrække endnu flere kunder til koncernens tre mærker Peugeot, Citroën og DS.

I 2015 beløb PSA Gruppens budget til forskning og udvikling sig til 1.8 mia. euro. De mange udviklingsprojekter viser koncernens ønske om at tilbyde bæredygtige og langsigtede løsninger på de udfordringer, fremtidens mobilitet står overfor.


PSA Gruppen som udbyder af nye mobilitetsløsninger

Koncernens store udviklingsarbejde inden for mobilitetsløsninger har udmøntet sig i over 250 patenter.
Som eksempel kan nævnes ”selvkørende biler”, hvor overgangen fra almindelig kørsel til delvist selvkørende og siden fuldt selvkørende biler er genstand for 130 patenter. Selvkørende C4 Picasso prototyper har allerede tilbagelagt over 20.000 km på offentlig vej.
Med hensyn til bilernes internetopkobling har PSA Gruppen udtaget over 60 patenter. Koncernen er blandt de førende i udbredelsen af e-Call, idet 1.8 mio. af dens biler er udstyret med denne funktion.

PSA Gruppen blandt de førende med hensyn til at reducere brændstofforbrug og emissioner

Med en udledning på 104,4 g CO2 pr. km som gennemsnit for koncernens modeller placerer den sig som den førende i Europa med hensyn til at reducere udledningen af CO2. Som eksempel kan nævnes udviklingen af den tre-cylindrede EB PureTech turbo benzinmotor, som der alene er udtaget 120 patenter for. Den reducerer brændstofforbrug og udledning af CO2 med 18 % i forhold til den foregående generation motor.
Hertil kommer udviklingen inden for dieselmotorer med BlueHDi teknologien, hvor 99,9 % af partiklerne i motorens udledning elimineres, og udledningen af NOx reduceres med op til 90 % takket være SCR-teknologien i samspil med koncernens additiverede partikelfilter. Der er udtaget over 100 patenter for SCR-teknologien bl.a. for styring af indsprøjtningen af urea og udviklingen af tanken.

Top