INFORMATION IFM. COVID-19. CITROËN-FORHANDLERNE FØLGER
SUNDHEDSMYNDIGHEDERNES RETNINGSLINJER, SÅ DU KAN TRYGT KIGGE FORBI.

Læs mere

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
EB PureTech

Flest patenter i Frankrig for ottende år i træk

den 3-cylindrede benzinmotor EB Turbo Pure Tech har medført 120 patenter

Ifølge den franske Patent- og Varemærkestyrelse ”Institut National de la Propriété Industrielle” (INPI) er PSA Peugeot Citroën for ottende år i træk den virksomhed i Frankrig, som har søgt om flest patenter, nemlig 1063 patenter i 2014.

R&D strategien hos PSA Peugeot Citroën høster anerkendelse hos INPI, da den viser en dedikeret indsats for at udvikle innovative løsninger til fremtidens biler.

Direktøren for PSAs udviklingsafdeling, Gilles Le Borgne, udtaler, at ”koncernens vedvarende indsats for at udtage patenter giver PSA Peugeot Citroën store konkurrencemæssige fordele og bidrager i høj grad til koncernens vækst i alle de lande, hvor PSA er tilstede”.

Patenterne vedrører tre hovedområder inden for koncernens forskning og udvikling. Det er reduktion af emissioner, udvikling af tjenester i forbindelse med bilers opkobling til internettet og udvikling mod selvkørende biler samt teknisk innovation som kan tiltrække kunderne og differentiere koncernens tre mærker.

 

Reduktion af forbrug og udledning af CO2

Som et resultat af en mangeårig indsats for videreudvikling er PSA Peugeot Citroën i dag førende i Europa med hensyn til reduktion af udledningen af CO2, idet gennemsnittet for koncernens biler er 110,3 g CO2 pr. km.
Udviklingen af den 3-cylindrede benzinmotor EB Turbo Pure Tech har medført 120 patenter, og udviklingen af BlueHDi 100 patenter. Peugeot 208 og Citroën C3 1,6 BlueHDi sætter således rekord for biler med termisk motor i lav udledning af CO2 som blot er 79 g pr. km for denne motor.

Reduktion af bilernes vægt er et andet fokusområde for at nedbringe bilernes brændstofforbrug, herunder specielt anvendelse af kompositmaterialer. PSA Peugeot Citroën har udtaget 60 patenter inden for dette felt og er tildelt en særlig innovationspris for sin udvikling af anvendelsen af kompositmaterialer i en karrosseristruktur fremfor stål.

Udvikling for at tiltrække kunderne

De nye og innovative løsninger, som koncernen udvikler, introduceres på bilerne ud fra den respektive strategi for de tre mærker Peugeot, Citroën og DS.
Som eksempler kan nævnes Peugeot 208 med en særlig teksturlak, som changerer med skiftende lys, eller Airbumps® på Citroën C4 Cactus som er tildelt prisen ”2015 World Car Design Of The Year”.
For DS kan nævnes udviklingen af en ny lyssignatur til DS 3 med systemet DS LED Vision, der er inspireret af fronten på konceptbilerne “Divine DS”, “Wild Ruby” og ”Numéro 9”.

Top