INFORMATION IFM. COVID-19. CITROËN-FORHANDLERNE FØLGER
SUNDHEDSMYNDIGHEDERNES RETNINGSLINJER, SÅ DU KAN TRYGT KIGGE FORBI.

Læs mere

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
Gr C4 P selvk

Grand C4 Picasso som selvkørende prototype

Turen på 3.000 km gik fra Paris til Madrid via Vigo og retur.

PSA Peugeot Citroën har gennemført en tur på 3.000 km i en selvkørende Citroën Grand C4 Picasso som prototype. Turen gik fra Paris til Madrid via Vigo og retur.

Prototypen kørte selv uden indgriben fra føreren på de vejstrækninger, hvor det var tilladt. Den tilpassede selv hastigheden og styrede overhalinger ud fra trafikforholdene.

Som den første bilproducent fik PSA Peugeot Citroën i juli 2015 de nødvendige tilladelser til at teste 4 selvkørende prototyper på offentlig vej i Frankrig, og de har nu kørt over 10.000 testkm. I løbet af 2016 vil PSA disponere over godt 15 selvkørende prototyper. Udvidelsen af kørselstilladelsen til spanske veje giver ingeniørerne mulighed for at teste prototyperne på andre veje end de franske.

Udvikling af selvkørende biler er et fokusområde for PSA, som ønsker at udvikle teknologier til morgendagens biler for at forbedre komforten for brugerne og for at mindske antallet af ulykker, der forårsages af menneskelige fejl, herunder reducere træthedsfænomener for føreren ved monoton kørsel. På sigt vil føreren således kunne delegere flere og flere funktioner til bilen

Top