[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
Paris Motor show 2018

CITROËN VISER FART, NYHEDER OG HISTORIE I PARIS

Med store nylanceringer i vigtige segmenter og med ikoniske modeller som C3 Aircross, C4 Cactus og Berlingo, hvor sidstnævnte er så ny, at den endnu ikke er landet på det danske marked, så er der vist ingen tvivl om, at der har været fart på for Citroën i år. Men året er jo ikke slut og det stopper heller ikke her. Citroën stormer frem – ikke bare på det danske marked- men også med nye modeller i de store segmenter. Næste skud på stammen hedder C5 Aircross og er en større SUV, der lander lige et af de meget populære segmenter.

Men klassisk for Citroën, så ønsker man ikke at gøre som de andre. Man ønsker ikke bare at tilføje markedet endnu en SUV. Næ, man vi lave en SUV, der er komfortabel. Ikke som de andre der blot har fået højere ”ben” og et andet udtryk. Men en bil, der stadig kan give en hel familie en dejlig og komfortabel køreoplevelse. Faktisk så lover man, at denne ultra-komfortable bil, skal sætte nye standarder inden for komfort med den nye progressive hydrauliske affjedring og sæder med advanced comfort og 3 individuelle og multifunktionelle bagsæder.


Citroën sætter altså med denne stand en fed streg under den placering i markedet, som mærket med berettigelse har erobret – pladsen som det mest komfortable mærke- og for hele familien.

Nyhederne på standen er:

  • Europæisk premiere på den nye SUV, C5 AIRCROSS med Progressive Hydraulic Cushions® / made in France / mærkets nye ”flagship”
  • I samme anledning viser Citroën mærkets kommittent til at gå i mod et 100% elektrificeret modelprogram- nemlig verdenspræmieren Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept
  • Desuden så viser Citroën de historiske rødder ved en C3 JCC+ designed by Jean-Charles de Castelbajac, C3 ELLE, Rip Curl Special Edition + en fejring af 70 året for den ikoniske 2CV samt 50 året for den sjove Méhari.
  • Sidst men ikke mindst vil man kunne se optakten til 2019, hvor Citroën runder 100 år

 

C5 AIRCROSS
DEN MEST KOMFORTABLE I SEGMENTET
Som ambassadør for Citroën Advanced Comfort® programmet er den nye C5 Aircross i en liga for sig selv, når det gælder komfort og indvendig plads især på grund af det nyudviklede affjedringssystem og de lækre sæder, der på bedste Citroën vis begge er skabt til at give velvære og komfort i kabinen for alle passagerer. På forreste række giver de nyudviklede sæder mere støtte og aflastning, der især er en fordel ved mange timer i bilen. Og med det smarte multipoint massage system baseret på 8 pneumatiske ”lommer” i sæderyggen kan der vælges mellem 5 forskellige programmer med massage af lænd, skulder eller ryg, hvilket kan gøre, at man slet ikke har lyst til at forlade bilen igen.

Paris Motor show 2018

De 3 individueller sæder på anden sæderække giver klassevindende komfort også til det midterste sæde, der ellers ofte ikke er favoritpladsen. Alle 3 sæder kan justeres i hældningen, kan foldes helt ned og kan skubbes frem og tilbage, således at det er muligt at vælge mere benplads eller bagageplads, hvis dette er behovet. Med en høj førerposition og godt udsyn over vejen kan passagererne føle sig trygge og godt tilpas i den stilfulde kabine, der på fornemste vis kombinerer god kvalitet, lækkert design med en afslappet stemning. For føreren giver det digitale instrumentpanel på en nem og overskuelig måde de valgte informationer i et af føreren selvvalgt grafisk design, hvilket sammen med den brede og behagelige armstøtte, der samtidig gør plads til et stort og nedkølet aflægningsrum, giver overskud til at koncentrere sig om kørslen.

EN ÆGTE SUV
Det er ikke bare indvendigt, at den nye C5 Aircross viser karakter. Stylingen af den nye Citroën går helt i tråd med de seneste Citroën modeller med et energisk og moderne look, der, på trods af den tydelige lighed og genkendelighed i designet, giver den nye model karisma og særpræg. Stående på høje hjul og med det lidt maskuline udtryk signalerer bilen den robusthed og tryghed, som er ønsket med en SUV. De 4,5 meter i længden, 1,84 i bredden og 1,67 i højden giver den dimensionerne til at placere sig i C segmentet for SUV’er men dens fyldige former og store bagende giver den klassevindende rummelighed.

DYNAMISKE OG EFFEKTIVE MOTORER GIVER KØREGLÆDE
Den nye C5 Aircross kommer med en række højtydende Euro 6.2 motorer, der er ideel til daglig kørsel såvel som ferier og weekend getaways. De fås med en 6-trins manuel gearkasse og den nye 8-trins EAT8 automatisk gearkasse i følgende kombinationer:

  • 2 benzin versioner: PureTech 130 S&S 6-sp manual og PureTech 180 S&S EAT8,
  • 3 diesel versioner: BlueHDi 130 6-sp manual, BlueHDi 130 S&S EAT8 og BlueHDi 180 S&S EAT8.

Paris Motor show 2018

Top