Fra det øjeblik bilerne bliver designet og til hvert trin i deres livscyklus, gør Citroën så meget som muligt for at begrænse bilernes påvirkning af miljøet: Styring af brændstofforbrug, CO2-udslip og udledning af forurenende stoffer, fornuftig anvendelse af naturressourcer, større genanvendelighed, mv.
Citroën har forpligtet sig til:
Det miljøvenlige design er med til at sikre vores fremskridt inden for bæredygtig mobilitet, som skal stemme overens med miljølovgivningen. Hos Citroën viser det sig ved, at en stor mængde forskning og nytænkning er bevilget clean-teknologi og grønne materialer.
Til at producere lav-emissions-biler råder Citroën over et produktionsapparat, der vil kunne klare deres egne påvirkninger af miljøet og være i stand til at imødekomme større miljømæssige udfordringer.
Citroën bestræber sig på at øge effektiviteten i genvindingsprocessen ved at anvende produkter, der lige fra begyndelsen er bæredygtige. Formålet er ligeledes at reducere mængden af affaldsprodukter under fremstillingen af en bil, dens anvendelse og indtil den skal bortskaffes/genvindes.
REDUKTION AF BRÆNDSTOFFORBRUG OG EMISSIONER
ANVENDELSE AF GRØNNE MATERIALER
ENDNU MERE EFFEKTIVE MOTORER
Citroën arbejder hele tiden på at optimere de termiske drivlinjer benzin og diesel, hvilket bl.a. inkluderer Stop & Start-funktioner samt partikelfilter- og SCR-teknologier.
HØJTYDENDE AUTOMATGEARKASSER
Citroën tilbyder et udvalg af højtydende automatgearkasser herunder en 8-trins automatgearkasse (EAT8), som gør det muligt at reducere bilens brændstofforbrug drastisk samtidig med, at føreren opnår kørekomfort på højeste niveau.
EL-BILER
Der findes endnu ingen Citroën el-biler i Danmark. I dag markedsføres der dog tre 100% el-drevne biler i verden: C-Zero, Citroën Jumper og varebilen Citroën Berlingo van. (OBS! ER DET KORREKT, HVAD VI SKRIVER HER?)
HYBRIDBILER
Citroëns nye SUV, der blev lanceret i november 2019, C5 Aircross Hybrid er hjørnestenen i Citroëns elektrificeringsstrategi.
EN PROAKTIV TILGANG
De "grønne materialer" er opdelt i tre grupper:
Reducerer anvendelsen af plastik baseret på fossile brændstoffer.
Favoriserer udviklingen af anlæg til genvinding af plastikmaterialer ved at øge deres produktion.
MILJØPOLITIK PÅ VORES FABRIKKER
ISO 14001 CERTIFICERING
BEVARELSE AF DE NATURLIGE MILJØER
Citroën imødekommer de miljømæssige udfordringer ved at:
ETABLERING AF LUKKEDE KREDSLØB FRA DEN CIRKULÆRE ØKONOMI
BÆREDYGTIG UDVIKLING FRA DESIGNFASEN
ANVENDELSE AF GENBRUGSMATERIALER
GENANVENDELSE OG BORTSKAFFELSE AF BILER
GENVIND DIN CITROËN
Det er Citroëns mål at kunne genvinde 100% af alle deres biler, når de er udtjente. Derfor har man foretaget en undersøgelse af en bils livscyklus. Den består i at måle alle bilens påvirkninger af miljøet, fra designfase til bortskaffelse, hvilket gør det muligt bedre at kunne vælge fremtidige materialer til bilproduktion.
Genbrugsprodukterne har samme tekniske specifikationer som de nye produkter. Deres lange levetid garanterer kvalitet og optimale ydelser.
På grund af deres meget høje kvalitetsniveau kan de grønne materialer nu anvendes overalt i en Citroën.
For mere end femten år siden etablerede Citroën en organisation til at håndtere indsamling og behandling af udtjente biler under bedre miljømæssige forhold. Genvinding/bortskaffelse betår af 7 trin.
Tilbagekøb
Sidste ejer opretter digital skrotningsgodkendelse hvorefter bilen afleveres til valgte ophugger under Dansk Bil-retur. Ophugger bekræfter digitalt ophugningen af bilen, hvorefter skrotningskompensationen udbetales til sidste ejers NemKonto
Forbehandling og fjernelse af forurening
Batteri og dæk afmonteres. Bilens airbags frakobles. Vores partner fjerner derefter det resterende brændstof og bilens øvrige væsker: Motorolie, gearolie, bremsevæske og klimaanlæggets kølemiddel. Dette forurenende affald genvindes 100% i hver deres specifikke behandlingsanlæg.
Afmontering til genanvendelse
Næste trin består i at afmontere mekaniske eller karrosseridele, elektriske eller elektroniske komponenter med henblik på at genanvende dem som brugte dele eller at istandsætte dem igen. Selvom de er økonomisk bæredygtige, indsamles materialer som plast og glas også på dette trin med henblik på genvinding.
Oplagring
Materialer, der er farlige for miljøet indsamles og sendes til virksomheder, der er specialiseret inden for genvinding eller bortskaffelse af affald.
Knusning
Bilskrogene, der er blevet renset for forurening, sendes i en knusemaskine, der knuser dem til småstykker på et par cm. Herefter gennemgår de den første magnetiske sortering for at indsamle jernmetallerne (stål).
Efter knusning
Det resterende knuste materiale sorteres automatisk ud fra fysiske egenskaber, for at separere forskellige materialefragmenter.
Genvinding, indsamling og affaldsdeponering
Når de først er sorteret, genvindes disse materialefragmenter (metaller sendes til stålværker/metalindustrien og visse plasttyper sendes til plastindustrien) eller omdannes til energi (cementfabrik, varmeværker, elværker, mv.). Med denne industriproces er det altså muligt at genanvende, genvinde og oparbejde mere end 95% af en bils vægt. Hermed er restaffaldet, der skal sendes til speciel affaldsdeponering, blevet reduceret meget kraftigt.