INFORMATION IFM. COVID-19. CITROËN-FORHANDLERNE FØLGER
SUNDHEDSMYNDIGHEDERNES RETNINGSLINJER, SÅ DU KAN TRYGT KIGGE FORBI.

Læs mere

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
824x463_Citroen_Geneve.gif

Mange nyheder på Citroën standen i Geneve

nye produkter og ny teknologi

På forårets store biludstilling i Geneve, der er åben for publikum til og med den 17. marts 2013, præsenterer Citroën en ny banebrydende teknologi, som er under udvikling, med navnet Hybrid Air. Det er en fuldhybrid løsning uden ekstra batterier, der kombinerer trykluft og hydraulik, som er et område der ligger i generne for Citroën. Systemet passer også fint med Citroëns strategi om at tilbyde teknologiske løsninger, som er tilgængelige for alle og som er bredt anvendelige.

En prototype af systemet vises på Citroën C3 med rekordlavt brændstofforbrug og udledning af CO2, nemlig 2,9 liter pr. 100 km og 69 g CO2 . Ved bykørsel kan det give en reduktion på op til 45 % i forbrug og udledning sammenlignet med en tilsvarende termisk model med samme motor.

Hybrid Air udmærker sig ved

  • lavt brændstofforbrug på under 3 liter pr. 100 km
  • en pris som er mere overkommelig end prisen på mange andre hybridløsninger
  • bevaring af den fulde rummelighed i bilen
  • begrænset økologisk fodaftryk


Teknologien er specielt velegnet til modeller i den lille klasse (som f.eks. C3) og i mellemklassen (som for eksempel Citroën C4) samt mindre varebiler.

Hybrid Air er udviklet i et tæt samarbejde mellem PSA Peugeot Citroën og Bosch® og baserer sig på den store erfaring, Citroëns ingeniører har med at arbejde med hydraulik i biler.


Af andre trækplastre på standen kan nævnes Citroën Technospace, som er en forløber for den kommende Citroën C4 Picasso, samt den nye udgave af Citroën C3.

Top