[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]

NY CITROËN C5 X OG C5 X PLUG-IN HYBRID

FRÆKT DESIGN OG TEKNOLOGIER, DER SKABER EN TRYGGERE KØRSEL. Den helt nye Citroën C5 X og C5 X plug-in hybrid forventes at komme til Danmark i juni 2022.

  

I den nye Citroën C5 X kombineres elegancen fra en hatchback, dynamikken fra en stationcar og højden fra en SUV. Og den byder på en særlig ro takket være Citroën Advanced Comfort® konceptet og kabinens lounge-stemning. Den nye Citroën C5 X med banebrydende teknologier tillader delvis selvstyring samt et nyt kommunikationsinterface på en 12’’ HD Touch Screen med stemmestyring. Citroën C5 X fås i versionerne plug-in hybrid og benzin.  

DESIGN

EN BANEBRYDENDE SILHUET

C5 X er unik i sin klasse - en vellykket kombination af elegancen fra en hatchback med den lange motorhjelm, dynamikken fra en stationcar med det store bagagerum og højden fra en SUV med den store hjuldiameter.

En grå Citroën C5 X, set 3/4 forfra, på en lige vej

FLYDENDE OG AERODYNAMISKE LINJER

ELEGANT OG DYNAMISK

Den nye Citroën C5 X skiller sig markant ud i sin klasse.
Når bagklappen åbnes, bemærker man straks den brede åbning og den lave læssekant.

Den lange motorhjelm, karrosseriets linjer og høje centerlinje samt fremspringet over baghjulene, giver den et elegant og aerodynamisk ydre.

Den lange taglinje slutter i en aerodynamisk, svævende tagspoiler. En ekstra hækspoiler i sort højglans tilfører stabilitet og ekstra vejgreb ved bremsning.
En grå Citroën C5 X set bagfra på en vej
En grå Citroën C5 X, set 3/4 forfra, på en vej

HÆVET FØRERPOSITION

BEDRE KONTROL

På grund af den øgede frihøjde og hjulene med en større diameter (720 mm) er den nye Citroën C5 X højt hævet over vejen.
Føreren sidder højere, hvilket øger sikkerheden og udsynet.

LYSSIGNATUR

MODERNE OG HI-TECH

Citroëns nye V-formede lyssignatur ses både for og bag.

Den er letgenkendelig, og associeres straks med Citroën, er synlig både nat og dag og understreger C5 X's flotte silhuet.
Denne hi-tech lyssignatur er forsynet med LED på alle udstyrsniveauer.
En mand foran en Citroën C5 X set forfra
Tegning, der viser 6 lakfarver til Citroën C5 X

6 LAKFARVER

OG MULIGHED FOR SORT TAG

Ny Citroën C5 X fås med 6 forskellige farver i metallak eller perlemorslak:
 • Grå Amazonite
 • Hvid Nacré
 • Blå Magnétique
 • Grå Platinium
 • Grå Artense
 • Sort Perla Nera
 • Bortset fra sidstnævnte farve kan alle lakfarver kombineres med tag i farven Sort Perla Nera, der gør bilen endnu mere elegant.

  Kvinde, der sidder foran i en Citroën C5 X

  INTERIØR

  EN KABINE, DER AFSPEJLER DIN PERSONLIGHED

  Baseret på filosofien om, at man skal kunne sætte sig eget præg på sin Citroën, fås den nye C5 X med originale og raffinerede interiører, der gør det muligt at indrette kabinen helt efter egen smag.
  Ud over standardinteriøret; det enkle grå tekstil med Citroën-vinkler, fås 5 andre interiører:
 • Urban Grey interiør
 • Metropolitan Grey interiør
 • Metropolitan Blue interiør
 • Hype Black interiør
 • Hype Adamantium interiør
 • BLØDE OG VARME MATERIALER

  Fire detaljer fra interiøret i Citroën C5 X

  Kabinen udstråler ro og rummelighed med fokus på detaljer, materialer og farver:

  • Tekstiler og læder af høj kvalitet med inspiration fra rejselivet.
  • Tre typer kabinedekorationer, bl.a. træ-look med Citroën-vinkler
  • Bløde materialer i de områder, føreren og passagererne er i kontakt med: Armlæn, midterkonsol, tværbånd på instrumentbordet.

  KOMFORT

  ABSOLUT KOMFORTABEL KØRSEL

  Kabinen i den nye Citroën C5 X udstråler varme, ro og rummelighed. Alt dette samt de mange unikke detaljer og praktiske features giver dig lyst til at sætte dig bag rattet.

  Kvinde, der sidder foran i en Citroën C5X

  CITROËN ADVANCED COMFORT® AKTIV AFFJEDRING

  VERDENSPREMIERE

  Med Citroën Advanced Comfort® affjedringen i den nye C5 X har Citroën genskabt den ikoniske flyvende tæppe-effekt, der nemt klarer alle vejens huller og bump.

  I C5 X plug-in hybridversionen er komforten yderligere forbedret, for som de første i verden tilbyder Citroën kombinationen af Advanced Comfort® Aktiv Affjedring med Progressive Hydrauliske Stop® samt aktiv styring af affjedringen. Bilen tilpasser affjedringen individuelt på hvert hjul, så den bliver blødere eller hårdere afhængigt af kørselsforholdene.
  Sensorer, der aflæser vejen og dens ujævnheder, sender informationer til en computer i bilen, der konstant beregner den rigtige indstilling af affjedringen, så komforten altid er maksimal.
  Ud over ESP-sensorer, er den elektronisk styrede affjedring forsynet med sensorer for lodret position og hjulhastighed, som analyserer karrosseriets bevægelser og kørselshastigheden.
  Den elektroniske styring af affjedringen medfører både den perfekte komfort ved ligeudkørsel og et vejgreb på højeste niveau ved kørsel i sving.
  Citroën C5 X i et sving på en bjergvej
  Kabinen i Citroën C5 X, for- og bagsæder

  LOUNGE OMRÅDE

  EN INVITATION TIL VELVÆRE

  Kabinen i den nye Citroën C5 X er i rummelig lounge-stil med stramme linjer og masser af teknologi.

  Raffinerede overflader og fokus på selv de mindste detaljer er med til at skabe de behagelige omgivelser. Flere dele ser takket være den inddirekte belysning ud som om de svæver, hvilket tilfører lethed og elegance.

  ADVANCED COMFORT SÆDER

  LAD ROEN SÆNKE SIG

  Advanced Comfort sæderne i den nye Citroën C5 X er det ypperste inden for sædekomfort, og du sidder lige så godt som hjemme i din lænestol.
  Og takket være en særlig polstring i stil med en topmadras, ser de også udsædvanligt komfortable ud.
  Kørekomforten og siddekomforten optimeres af et lag højdensitetsskum og et tykt lag strukturskum, så du kan sidde afslappet, selv på lange køreture.
  Advanced Comfort sæder i Citroën C5 X
  Kvinde, der sidder bag i en Citroën C5 X og lægger makeup

  PLADS I KABINEN

  INVITERER DIG PÅ EN REJSE

  Rummeligheden har været i fokus hos Citroën under designfasen for C5 X.
  Forrest i kabinen sikrer de komfortable forsæder og det enkle og stilrene instrumentbord et stort og åbent opholdsrum.
  Alle passagerer inviteres til hvile og afslapning med exceptionel god plads til benene, god albuebredde og højt til loftet. Du kommer til at køre med optimal komfort.

  GLASSOLTAG

  Citroën C5 X med glassoltag set ovenfra og bagfra

  Rummeligheden forstærkes af det gode lysindfald gennem glasruderne hele vejen rundt, herunder de bageste faste sideruder samt et stort oplukkeligt soltag.

  Bageste siderude i Citroën C5 X, der reflekterer skyggen af en kvinde

  LYDDÆMPENDE, LAMINEREDE RUDER

  KOMFORT UD OVER DET SÆDVANLIGE

  For at opnå fuld ro i kabinen og gøre køreturen til en afslappende oplevelse, har der været særlig fokus på akustikken i den nye Citroën C5 X.
  Den lyddæmpede, laminerede for- og bagrude isolerer optimalt mod støj udefra.

  BAGAGERUM MED STOR VOLUMEN

  Billede, der viser bagagerummet med fladt gulv i Citroën C5 X

  EN STATIONCARS MANGE FORDELE

  Ny Citroën C5 X er forsynet med et stort bagagerum, som en stationcar, med en bred firkantet åbning, en lav læssekant og retlinede vægge. Der opnås en helt flad vognbund, når bænksædet nedfældes.

  Dreng, der læsser vandreudstyr ind i bagagerummet på Citroën C5 X

  PRAKTISK I DAGLIGDAGEN

  For at skjule indholdet i bagagerummet er bagklappen forsynet med et bagagehylde, der er fastmonteret på bagklappen, så det er lettere at læsse bilen. Og for at gøre det endnu lettere at åbne og lukke den motorstyrede bagklap, er den forsynet med håndfri funktion.

  RO I SINDET

  TEKNOLOGIER MED FOKUS PÅ SIKKERHED OG KOMFORT

  Den nye Citroën C5 X med avanceret teknologi, der gør hver eneste køretur komfortabel, tryg og sikker.

  Mand bag rattet i en Citroën C5 X
  Mand, der anvender funktionen Extended Head Up Display i Citroën C5 X

  EXTENDED HEAD UP DISPLAY

  HEAD UP DISPLAY AF NYESTE GENERATION

  Extended Head Up Display viser alle de vigtigste informationer om kørslen i bilens forrude i førerens synsfelt; i farver og stort format.

  Det innovative system kan konfigureres og ændres af føreren ved hjælp af betjeningskontakter ved rattet, og gør kørslen sikrere og tryggere, da det ikke er nødvendigt at tage øjnene fra vejen for at få informationer om hastigheden, førerassistancesystemernes funktion, online navigation eller styring af medier og telefonen.

  FØRERASSISTANCEFUNKTIONER
  HIGHWAY DRIVER ASSIST

  Føreren kan delvist overlade kørslen til dette system, der er særligt velegnet til anvendelse på motortrafikveje og motorveje.

  Der skal blot vælges en indstillingshastighed over 30 km/t. Derefter registrerer systemet bilens placering på vejbanen, og føreren behøver ikke mere styre hverken hastighed eller kurs.

  For at Highway Driver Assist funktionen kan forblive aktiv, skal føreren beholde hænderne på rattet. Men føreren kan selvfølgelig til enhver tid selv overtage kontrollen med bilen.
  Billede af systemet: Highway Driver Assist
  Billede af systemet: Advarsel om bagfrakommende trafik

  ADVARSEL OM BAGFRAKOMMENDE TRAFIK

  Systemet registrerer alle potentielle farer i nærheden - forgængere, motorcykler, cykler og biler - ved manøvrer i bakgear. Dette er især nyttigt i byen og advarselssystemet øger sikkerheden.

  Illustration af systemet: Blindvinkelsystem med lang rækkevidde

  BLINDVINKELSYSTEM MED LANG RÆKKEVIDDE

  Dette system er meget nyttigt på motorveje og landeveje og advarer føreren, når der ligger en bil i den blinde vinkel op til 70 m bag, ved hjælp af en lysende orange diode i et af sidespejlene.

  C5-X-Proximity-315x425

  PROXIMITY NØGLEFRI ADGANG OG START

  Denne funktion låser og oplåser dørene i C5 X automatisk, når føreren nærmer sig bilen eller går væk fra bilen. Man skal blot have nøglen på sig.

  c5-x-panneaux-315x425.380689

  UDVIDET SKILTEGENKENDELSE MED HASTIGHEDSANBEFALING

  Dette system informerer om hastighedsgrænserne. Når kameraet ser en farttavle, kan føreren acceptere den anbefalede hastighed og aktivere fartpiloten eller hastighedsbegrænseren. Systemet registrerer også «Stop», «Indkørsel forbudt» og «Overhaling forbudt» skilte.

  C5-X-Vision-315x425

  TOP 360 VISION

  Dette system, der anvendes til alle manøvrer ved lav hastighed, aktiveres automatisk ved skift til bakgear, men kan også aktiveres manuelt. Touch-skærmen viser et 360° billede af bilen og omgivelserne ovenfra ved hjælp af 4 HD-kameraer.

  c5-x-ligne-315x425.380693

  AKTIV VEJSTRIBEALARM

  Dette system fungerer ved hjælp af et kamera, som genkender både stiplede og fuldt optrukne vejstriber. Når bilen nærmer sig en vejstribe, uden at blinklysene er blevet aktiveret, drejer rattet gradvist modsat for at holde bilen i den oprindelige vejbane.

  c5-x-feux-315x425.380688

  AUTOMATISK SKIFT MELLEM NÆRLYS OG FJERNLYS

  Systemet skifter automatisk mellem fjern- og nærlys afhængigt af trafikken, når der registreres modkørende eller overhalende biler. Det sikrer optimal belysning både dag og nat.

  c5-x-attention-315x425.380687

  UOPMÆRKSOMHEDSALARM

  Systemet vurderer, om føreren er uopmærksom ved at registrere afvigelser i bilens kurs i forhold til de hvide striber på vejen. Det er særligt velegnet på motorveje og motortrafikveje, hvor hastigheden er over 65 km/t.

  Ud over ovennævnte førerassistancesystemer fås den nye Citroën C5 X med Active Safety Brake, Advarsel om kollisionsrisiko, Aktiv fartpilot med Stop & Go-funktion, Trailer Stability Control, osv.

  12'' HD Touch Screen i Citroën C5 X

  MY CITROËN DRIVE PLUS

  NY CITROËN KOMMUNIKATIONSINTERFACE

  Ny Citroën C5 X er forsynet med et nyt online kommunikationsinterface med intuitiv betjening og personlig indstilling ved hjælp af widgets. Via dette system kan du få vist dine favorit apps og foretrukne funktioner i instrumentgruppen og på bilens 12’’ Touch Screen.

  Interfacet er forsynet med naturlig stemmegenkendelse - en personlig assistent, der forstår alt, du siger til den, svarer på dine spørgsmål og udfører dine kommandoer. For at styre My Citroën Drive Plus med stemmen, skal du blot sige «Hello Citroën».

  Ud over en 12'' HD Touch Screen får du 4 USB-stik af C-typen og en funktion til trådløs opladning af smartphone.
  Mand i profil bag rattet i en Citroën C5 X

  ONLINE TJENESTER

  For endnu større sikkerhed og komfort fås den nye Citroën C5 X med Citroën Connect Services, som indeholder følgende online tjenester:
 • MY CITROËN ASSIST : Denne tjeneste med geolokaliserede nød- og vejhjælpsopkald er gratis, uden abonnement er til rådighed 24/7, og sikrer at den korrekte redningstjeneste sendes ud til uheldsstedet, enten automatisk eller eller ved tryk på nødhjælps- eller vejhjælpsknappen.
 • MY CITROËN DRIVE PLUS : Online tjenesterne TomTom Traffic og Farezoner gør det muligt at få informationer om trafikken i realtid, tankstationernes lokalisering, ledige parkeringspladser, samt visuelle og akustiske advarsler om farezoner (afhænger af landets lovgivning).
 • MY CITROËN PLAY PLUS : Denne tjeneste, der er kompatibel med Apple CarPlay™ og Android Auto, sikrer trådløs opkobling i bilen, ved helt enkelt at tilslutte din smartphone, så du kan anvende navigationen, ringe, sende sms'er og høre musik uden at tage øjnene fra vejen. Alle dine apps vises direkte på midterskærmen.
 • MY CITROËN APP

  Takket være My Citroën appen kan du altid være i kontakt med din nye Citroën C5 X. Du kan:
 • Lokalisere din bil.
 • Booke en værkstedsaftale online.
 • Se bilens instruktionsbog.
 • Se servicehæftet.
 • Kontakte Citroën Assistance.

 • I C5 X plug-in hybrid versionen kan du desuden:
 • Få vigtige oplysninger om batteriets ladestand, ladetiden og bilens rækkevidde.
 • Få gode råd om opladning.
 • Programmere starttidspunktet for en opladning.
 • Igangsætte for-klimatisering af kabinen.
 • Mand, der kigger på sin smartphone og My Citroën appen
  Ny Citroën C5 X set forfra på vejen

  MOTORER

  PLUG-IN HYBRID ELLER BENZIN

  Den nye Citroën C5 X er forsynet med højtydende, effektive benzinmotorer, der er typegodkendt i henhold til Euro 6.3 standarden, og kan vælges med en 130 hestekræfter PureTech-motor med Stop & Start eller en 180 hestekræfter PureTech-motor med Stop & Start.
  For at opnå en endnu mere smidig og afslappende kørsel er C5 X forsynet med en EAT8 automatgearkasse.

  I C5 X plug-in hybrid kombineres alle fordelene ved elektrisk kørsel i dagligdagen og brændstofkørsel på de længere ture, takket være en 81,2 kW elmotor, og en 180 hestekræfter Euro 6.3 PureTech benzinmotor. Denne teknologi sikrer en CO2-udledning fra 29 g/km (WLTP cyklus).
  Den elektriske automatgearkasse, ë-EAT8, sikrer smidig kørsel og et øjeblikkeligt moment på 360 Nm.

  INTERESSERET I NY C5 X ELLER C5 X PLUG-IN HYBRID?

  Top