[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]

10 gode råd inden du kører på sommerferie

10_GODE-RÅD_SOMMER_FB
1. FÅ BILEN TJEKKET INDEN FERIEN

På bilferien bliver bilen ofte belastet mere end den gør til hverdag. Både bremser og motor kommer simpelthen på hårdere arbejde. Så book et sommertjek på dit Citroën-værksted inden I kører på bilferie.
Bestil tid her »

2. TJEK AIRCONDITION INDEN FERIEN
Jo varmere det er udenfor, jo vigtigere er det, at bilens AC-anlæg fungerer, som det skal. En stegende varm bil kan ødelægge feriestemningen og udløse træthed. Book et AC-tjek til 995,- - så I kan få kold og bakteriefri luft i bilen.
Bestil AC-service her »

3. PAK BILEN MED OMTANKE
Undgå løs bagage i kabinen og især på hattehylden, som ved hård opbremsning kan være til stor fare. I bagagerummet kan du få bedre hold og styr på bagagen med et net eller gitter, som adskiller kabine fra bagagerummet. En tagboks øger bagagepladsen markant og lette genstande helt undgås i kabinen.
Se bagagerumsløsninger og tagbokse her »

4. ANSKAF EN OPLADER TIL MOBILTELEFONEN
Det er en god idé at have en oplader til din mobiltelefon liggende i bilen. Så kan du altid oplade mobilen mens I er på farten. Det er rart, hvis I skal kontakte familien, booke en overnatning eller i situationer, hvor det bliver nødvendigt at tilkalde hjælp.
Køb en mobillader her »

5. LOVPLIGTIG SIKKERHEDSUDSTYR
I mange lande er det lovpligtigt at have sikkerhedsudstyr i bilen – ellers kan det udløse en bøde. Sikkerhedsudstyr kan fx være sikkerhedsvest, advarselstrekant, førstehjælpskasse eller pulverslukker. I flere EU-lande skal der f.eks. forefindes mindst én sikkerhedsvest i bilen, til brug ved uheld eller udstigning ved motorstop.
Køb ekstra sikkerhedsveste og advarselstrekanter her »

6. FYLD FØRSTEHJÆLPSKASSEN OP
Hvis du ikke allerede har en førstehjælpskasse i bilen, bør den komme på plads inden ferien. Hvis du allerede har en førstehjælpskasse bør du tjekke indholdet og supplere op med de ting, der evt. mangler. med det der måtte mangle. Førstehjælpskassen er lovpligtig i mange lande, og bør altid ligge i bilen i tilfælde af uheld.
Køb førstehjælpskassen her »

7. HUSK EKSTRA LYGTEPÆRER
Det er farligt for både dig og dine passagerer, at køre uden lys i en eller flere lygter. Hav derfor altid et ekstra sæt pærer med i bilen. I nogle lande, som f.eks. Frankrig, kan dette endda være et lovkrav. Dette gælder dog ikke hvis du kører med Xenon lys.
Køb et ekstra pæresæt her »

8. HUSK ET RESERVEHJUL ELLER REPARATIONSKIT
Tjek om bilens reservehjul har korrekt lufttryk og lovpligtigt dækmønster. Husk også at tjekke, om der er det nødvendige værktøj til at udføre et hjulskift. Hvis bilen ikke er udstyret med reservehjul, skal du tjekke indholdet af reparationskittet og sikre, at alle dele forefindes.
Køb et reparationssæt her »

9. HUSK AT OPDATERE GPS’EN
Har du GPS med på turen, skal du huske at opdatere kortet. Det kan give store omveje, koste ekstra brændstof og være årsag til mange ærgerlige ture, hvis f.eks. en tunnel er spærret eller en vej er lukket. Spørg din nærmeste forhandler omkring opdatering af GPS.
Find nærmeste forhandler »

10. OBLIGATORISK ALKOTESTER I FRANKRIG
I Frankrig er det obligatorisk at have en alkoholtester med i bilen, når man kører. Dette gælder uanset om man kører i sin egen bil eller i en lejet bil. Hvis ikke dette krav opfyldes, kan det udløse en bøde.

 

HENT DE 10 GODE RÅD SOM PDF »

Top