[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
Citroën  paa forkant

Citroën på forkant .. udstilling i Nærum

Udstillingens tema  er netop forkanten; det tekniske og designmæssige forspring som Citroën fik med de vigtige modeller i perioden 1919-1975.

Citroën på forkant .. udstilling i Nærum. Udstillingens tema er netop forkanten; det tekniske og designmæssige forspring som Citroën fik med de vigtige modeller i perioden 1919-1975.

Udstillingen viser både de tidlige modeller, som var Europas første samlebåndsproducerede biler, de forhjulstrukne Traction Avant 7 og 11, 2CV, DS og 70'ernes store: GS og CX. Biler, der ikke kun var stylet af marketingafdelinger, men gennemdesignet i et tæt samarbejde mellem form-givere og konstruktører, der var besjælet af tanken om, at en ny model skulle være et bidrag til ud-viklingen af bedre biler.

13 biler udstilles og dækker en periode på 60 år, med en 10hp model A som den ældste og en CX GTi som den nyeste.
Også André Citroëns egen rolle som en ualmindelig fremsynet og kreativ industrimand med et stort samfundsengagement vil blive belyst på udstillingen.
Bilerne der udstilles er vidt forskellige, f.eks. er der jo ikke megen umiddelbar lighed mellem den enkle 2CV, sportscoupéen Citroën SM og en Citroën Kégresse med larvefødder. Men der er lighed i tankegangen bag dem – det er biler, der med samme konsekvens er optimeret, bare til vidt forskellige formål.
Sommer’s Automobile Museum er en privat samling af biler og motorer, som repræsenterer bil-manden Ole Sommers livslange passion for design og mekanik. Museet drives til daglig i samarbejde med Foreningen Motorhistoriske Formidlere, som også arrangerer særudstillingen sammen med de danske Citroën-klubber. Udstillingen løber frem til den 19. marts 2017.

Sommer’s Automobile Museum har under særudstillingen åbent onsdage mellem 18 og 21 foruden søndage mellem 14 og 17..
Indgang koster 80 kr. for voksne. Børn under 18 år er gratis ifølge med voksen. 1 barn pr. voksen.
Sommer’s Automobile Museum Sommer's Automobile Museum i Nærum er foruden den permanente samling af meget fine biler også kendt for interessante særudstillinger. og ligger på Nærum Hovedgade 3, 2850 Nærum..

www.sommersautomobilemuseum.dk

Top