[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
Racing1617

Citroën Racing aktiviteter i 2016 og 2017

Citroën fabriksteams i WRC fra 2017

• Citroën deltager med fabriksteams i WRC (VM i Rally) fra 2017.

• WRC-bilen udvikles til det nye tekniske reglement fra FIA. For at koncentrere så mange ressourcer på dette projekt som muligt, sætter Citroën Racing sin aktivitet i WRC i 2016 på stand-by.

• I 2016 vil Citroën Total teamet forsvare sine VM-titler i FIA WTCC med to officielle Citroën C-Elysée WTCC, som køres af José-Maria Lopez og Yvan Müller.

Fra 1993 til 2015 har Citroën vundet ikke mindre end 15 VM-titler: 5 i marathon-rally, 8 i WRC og 2* i WTCC. Motorsport og viljen til at vinde er dybt forankret i Citroëns gener og er en vigtig faktor i den fornyelse og stadig større udbredelse, mærket har som mål.

Hér ved slutningen af 2015-sæsonen løfter Citroën sløret for sin næste store udfordring inden for motorsport, som er valgt for at bygge videre på og for at udvikle de værdier, teamet står for. I overensstemmelse med den strategi, som topchefen for PSA Peugeot Citroën Carlos Tavares har lagt, koncentrerer mærket sit engagement i motorsport på et verdensmesterskab.

Efter omhyggelige analyser af motorsporten generelt har Citroën valgt FIAs VM i Rally. Et valg, som kan synes indlysende ud fra mærkets tidligere resultater, men som først og fremmest er truffet ud fra overvejelser om den fremtidige udvikling i motorsport.

Generaldirektøren for Citroën, Linda Jackson, udtaler: ”Med otte VM-titler og ikke mindre end 94 sejre har Citroën sat nye rekorder i WRC. Rallysporten er fascinerende og demonstrerer, at både biler og team i løb efter løb er i stand til at levere imponerende præstationer i utroligt flotte landskaber.

Sporten er inde i en ny opblomstring med stadigt flere direkte tv-transmissioner og med indlemmelsen af Kina i kalenderen fra 2016.
I 2017 vil vi se en ny generation WRC-biler, som er mere spektakulære, og den timing passer fint med vores beslutning. Vi får mulighed for at skrive et nyt kapitel i vores historie omkring motorsport. Set i lyset af vore tidligere resultater, er vi ambitiøse, men også ydmyge over for opgaven, hvor vi gradvist vil arbejde os frem mod toppen”.

Den nye generation WRC-biler bliver bredere, får flere kræfter og bliver mere spektakulær takket være den aerodynamiske optimering af karrosseriet. 2017-generationen afløser den nuværende generation af biler, der kom frem i 2011. Det nye tekniske reglement giver Citroën Racing mulighed for at starte på samme fod som sine konkurrenter, og man vil bruge 2016 til at udvikle den nye WRC-bil.

Yves Matton, som leder Citroën Racing, siger ”at hele teamet er ekstremt motiveret for den nye opgave. God idé at gøre bilerne flottere at se på, men også at reglementet giver mulighed for at udnytte vores udvikling af motoren i Citroën C-Elysée WTCC. For at optimere vore ressourcer vil vi koncentrere os om udviklingen af den nye World Rally Car, og derfor deltager vi ikke med fabriksteams i WRC i 2016. Men selvfølgelig følger vi WRC tæt og fortsætter sammen med FIA afholdelsen af FIA Junior WRC samt WRC2 programmet med Quentin Gilbert, som jo vandt Junior WRC i 2015”.

Tredje sæson i FIA WTCC
Citroën Racing vil fortsat være aktiv i motorsport også i 2016, idet man deltager med to officielle C-ELysée WTCC med José-Maria Lopez og Yvan Müller bag rattet. Målet er at fastholde begge VM-titler i 2016.
Herudover er det muligt, at privatkørere for Sébastien Loeb Racing deltager i Citroën C-Elysées WTCC.


En ny opgave til Sébastien Loeb
Sébastien Loeb er ni-dobbelt verdensmester i rally sammen med Citroën og har en bred erfaring i motorsport: Le Mans, F1, GT, Pikes Peak og ikke mindst WTCC i Citroën C-Elysée WTCC, hvor han ligger på en foreløbig andenplads i Kørernes Mesterskab. Men Sébastien har lyst til at prøve endnu en disciplin og skal derfor sammen med sin trofaste co-driver Daniel Elena køre marathon-rally for Peugeot Sport. ”De seneste 15 år har Sébastien Loeb og Citroën skrevet motorsportshistorie sammen. Citroën er ham dybt taknemmelig for hans mange sejre, VM-titler og rekorder, som har været et væsentligt bidrag i fornyelsen af mærket, og vi ønsker ham alt godt”, udtaler Linda Jackson.

CITROËN AND CROSS COUNTRY RALLYING IN FIGURES

 • 5 world titles 1993-1997
 • 36 wins i.e. 86% of races
 • 4 Dakar Rally wins : 1991, 1994, 1995 and 1996


CITROËN AND THE WRC IN FIGURES

 • 8 world titles 2003-2005
 • 2008-2012 94 wins (record)
 • 38 consecutive podiums (record) Mexico 2008 – GB 2010
 • 29 one-two finishes (record) 78 wins for Sébastien Loeb (record)
 • 9 world titles for Loeb/Elena (2004-2012)

CITROËN AND THE WTCC IN FIGURES

 • 2 world titles 2014-2015*
 • 36 wins i.e. 80% of races
 • 21 pole positions i.e. 91% of meetings

*med forbehold for FIA’s offentliggørelse af resultatet

Top