[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
NyC31

Ny C3 ... ny offensiv fra Citroën

Nu viser Citroën de første fotos af den nye Citroën C3.
Siden introduktionen i 2002 er der produceret over 3,5 mio. eksemplarer. Herhjemme blev den kåret til ”Årets Bil i Danmark 2003”, og der kører nu over 30.000 på de danske veje.

Nu viser Citroën de første fotos af den nye Citroën C3, som efterfølger en af mærkets store bestsellers.

Siden introduktionen i 2002 er der produceret over 3,5 mio. eksemplarer. Herhjemme blev den kåret til ”Årets Bil i Danmark 2003”, og der kører nu over 30.000 på de danske veje.

De følgende informationer vedrører det franske modelprogram. Det er endnu for tidligt at sige noget om det danske, idet bilen lanceres i Danmark i starten af 2017.
………………..
Den nye C3 gør op med de vante forestillinger om en kompakt bil, og den gør det med en frisk og optimistisk tilgang til markedet. Den har et design, som gør den let at genkende, og hertil kommer de mange muligheder for at give bilen sit eget personlige præg. Den indbydende kabine er designet uden at gå på kompromis med komforten, da alle ture i bilen, korte såvel som lange, skal være en god oplevelse.

Den nye C3 er en fem-dørs bil med et design, som udstråler energi og livsglæde, og som gør den venlig at se på. Den er rummelig med plads til fem personer og 300 liter bagage. Med en udvendig længde på 3,99 meter og en vendediameter på 10,7 meter er den samtidig kompakt og nem at komme rundt.

Den nye C3 rummer alle Citroëns kerneværdier og skal bidrage til at modernisere mærket.

”Det er en meget vigtig model for os, da C3 udgør godt en femtedel af salget i Europa. Med sin stærke personlighed og gode komfort er det en bil, som vil kunne tiltrække nye kunder og bidrage til at forynge mærket”, udtaler generaldirektøren for Citroën, Linda Jackson.

Læs mere om bilen her »

Citroëns kerneværdier 

Den nye C3 er et fint eksempel på Citroëns strategi om at tilbyde modeller som er både ” Optimistic, Human og Smart”.

Det optimistiske fremhæves af et forfriskende design. Bilens proportioner gør den nem at genkende i gadebilledet. Fronten er høj, og de buede skærme signalerer kraft og energi. Bilens linjer og grafiske signatur gør den moderne at se på, og hertil kommer mange muligheder for at man kan sætte sit personlige præg på den bl.a. med to-farvet karrosseri og flere forskellige interiørpakker. Fra første kig virker kabinen rummelig og instrumentbordet meget overskueligt med sine rene, vandrette linjer.

Kerneværdien ”Human” kommer til udtryk via den komfort og følelse af velvære, som bilen byder på. Man mærker det så snart man sætter sig i de komfortable sæder. Lyset vælder ind ad glastaget, og kabinen byder på god plads og gennemtænkte fralægningsmuligheder.

Komforten fremmes også af den enkle og intuitive betjening af bilen, hvor mange funktioner er samlet på en 7” trykfølsom skærm i midten af instrumentbordet.

Smart er den også og kan leveres med flere former for moderne teknologi, som f.eks. ConnectedCAM Citroën™ med integreret vidvinkel kamera (nogle lande, men næppe DK) samt 3D navigation med stemmestyring, bakkamera, vejstribealarm og blindvinkelalarm. Gennemtænkte er også de effektive og økonomiske motorer med PureTech benzinmotorer og BlueHDi diesel og en udgave med det nyeste automatgear EAT6.


FORFRISKENDE DESIGN

Den nye C3 har et forfriskende design, som udstråler energi og samtidig styrke. Den skiller sig ud i en klasse med mange temmelig traditionelle konkurrenter.

Den ser både imødekommende og venlig ud. I forhold til den tidligere C3 har den nogle af de samme buede linjer, men er mere dynamisk i sit design. Den har en høj front, som signalerer, at den også er en robust bil.

Den har tydelige Citroën-træk med en front, hvor lygterne er placeret i to niveauer, og hvor den dobbelte kromliste fra Citroën logoet strækker sig over mod LED-kørelysene og fremhæver bredden på bilen. Lygterne har et teknologisk blik, og tågelygterne indrammes af farvede felter, som også bidrager til det friske og energiske design.

Set i profil synes taget på bilen at svæve takket være de sorte A-stolper. Forholdet mellem rudeareal og karrosseri er meget velovervejet, idet den høje karrosserilinje giver bilen en robust og beskyttende karaktér.
Profilen adskiller sig også ved de høje hjul, som har den største diameter i klassen (640 mm). Den nye C3 kan også leveres med skærmforøgere i crossover stil. Ud over det rent visuelle, hvor hjulkasserne fyldes godt ud, bidrager de høje hjul også til komforten.

Profilen på bilen er også karakteristisk ved de muskuløse bagskærme og det korte akseludhæng.
Et andet meget markant element i designet er de såkaldte Airbumps®, som beskytter mod hverdagens småstød og knubs og er placeret på den nederste del af dørene. De består af 6 små lommer fyldt med luft, og den bløde overflade, som er modstandsdygtig over for ridser og småskrammer, er fremstillet i polyuretan. Airbumps® fungerer også som et grafisk element på bilen og kan være dekoreret med en rød eller hvid krans.

Bagenden af bilen er formgivet, så den fremhæver bredden og 3D baglygterne.

Bilens aerodynamik har været et af fokusområderne i udviklingen af bilen. I forhold til den tidligere C3 er taglinjen 4 cm lavere, og Scw-værdien er på blot 0,63 m2 .

Bilens udvendige længde er 3,99 meter, højden 1,47 meter, bredden 1,75 meter og akselafstanden er 2,54 meter. Bagagerummets volumen er 300 liter.


RUMMELIG

Formgivningen og indretningen af kabinen er inspireret af arkitektur og boligindretning for at give brugerne oplevelsen af at ”føle sig hjemme”. Kabinen er indbydende med intuitiv betjening og indrettet med fokus på komfort for alle i bilen. De indvendige dørgreb er udformet som en læderstrop med reference til rejselivet.

Instrumentbordet strækker sig i hele kabinens bredde med enkle og overskuelige linjer med en 7” trykfølsom skærm midtfor. Det er dekoreret med et særligt bånd, der løber fra den ene side af kabinen til den anden, og som kan have flere slags overflader i stof eller læder og indrammes af en kant i krom eller farve, som er afstemt til bilens sæder, så kabinen fremstår harmonisk. Sæderne i den nye C3 er brede og rummelige. Oplevelsen af komfort fremmes af valget af materialer i varme og klare farver.

Mulighederne for at sætte sit personlige præg på bilen strækker sig fra valg af en anden farve til taget end farven på karrosseriet og forskellige former for dekoration til 3 typer interiør.

”HUMAN” … KOMFORT OG VELVÆRE

Den nye C3 er udviklet ud fra en meget bred tilgang til begrebet komfort. En tilgang som er karakteristisk for Citroën, nemlig ud fra programmet ”Citroën Advanced Comfort® ”.
Brugerne skal have en oplevelse af komfort og velvære fra det øjeblik, de sætter sig ind i bilen i de komfortable sæder, som giver god støtte takket være de valgte typer sædeskum og materialer.
Kabinen byder på masser af lys fra det store soltag og masser af plads. En oplevelse som også fremmes gennem det omhyggelige valg af materialer og farver og den harmoniske indretning af kabinen.

I forhold til sine ydre mål har den nye C3 en meget rummelig kabine, hvilket understøttes af formgivningen af instrumentbordet og sæderne. Den indvendige albuebredde på 1379 mm er 20 mm mere end i den foregående model, og tilsvarende er pladsen ved bagsæderne også større. Forsæderne er formgivet for at optimere udsynet for bagsædepassagererne. Kabinen rummer mange fralægnings-muligheder og har et handskerum på hele 6,25 liter. Der er også god plads i bagagerummet på 300 liter.

Intuitiv betjening

Komfort er også et spørgsmål om intuitiv betjening og ergonomisk indretning. Hertil kommer valg af informationer om kørslen og diverse assistentsystemer.
Den 7” trykfølsomme skærm samler flere funktioner og friholder dermed instrumentbordet for en række kontakter. Den nye C3 kan også leveres med nøglefri adgang og start.


SMART .. MODERNE TEKNOLOGI

Den nye C3 er bygget på en optimeret udgave af PSA Gruppens platform A, som giver et fint forhold mellem ydre mål og rummelighed og effektive køreegenskaber.

I udviklingen af bilen har der været særligt fokus på komfort, og det har bl.a. medført montering af en videreudviklet støddæmper på den velkendte semi-MacPherson forbro med deformerbar travers. Hermed udlignes ujævnheder i underlaget i typisk Citroën stil. Samtidig er der arbejdet meget med støjdæmpningen i bilen og med sikkerheden, og der er monteret en H-formet travers under sæderne, som bedre absorberer energien fra en kollision.

Bilen er udstyret med effektive og økonomiske motorer af nyeste generation med PureTech benzin og BlueHDI dieselmotorer. Benzinudgaverne med den 3-cylindrede PureTech motor kan leveres med 68, 82 og 110 (Stop&Start) hk med manuelt gear og som dieseludgave med BlueHDi 75 og BlueHDi 100, begge med Stop&Start. Lidt tid efter lanceringen vil den nye C3 også kunne leveres med det 6-trins automatgear EAT6.

En anden vigtig del af teknologien er mulighederne for sikkerhedssystemer som
• Vejstribealarm, som fungerer ved hastigheder over 60 km/t
• Blindvinkelalarm
• Opmærksomhedsalarm
• Citroën Connect Box med e-call og b-call.
Og hertil kommer

• Citroën Connect Nav med stemmestyring eller styring via 7” skærmen
• Mirror Screen der fungerer med Apple Car Play™, Android Auto (fra 2017) og Mirro Link®
• Bakkamera
• Hill-holder, som holder bilen i to sekunder på skråninger på mere end 3 %.

Top