Vores værksteder og erhvervsafdelinger holder fortsat åbent og overholder alle krav og anbefalinger ifm. COVID-19.

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
Berlingo Geneve front

Ny Citroën Berlingo på standen i Geneve

moderne og gennemtænkt

Da den første udgave af Citroën Berlingo blev introduceret, gav den navn til en ny bilklasse, som udmærker sig ved at være både rummelig og særdeles praktisk.

På verdensplan er der siden 1996 solgt over 2,9 mio. Berlingo, og også i Danmark er den blevet en stor succes. Herhjemme er der solgt over 30.000 styk, hvor knap 9.000 er solgt som varebiler.
Takket være dens praktiske egenskaber, den meget regulære form og store rummelighed er den meget velegnet både som personbil og som varebil.

Siden den allerførste udgave er Citroën Berlingo blevet fornyet flere gange, og i starten af marts måned præsenteres den i en ny opdateret udgave på Citroën standen ved biludstillingen i Geneve, der er åben for publikum fra den 5. – 15. marts 2015. 

Bilens mange velkendte kvaliteter med hensyn til fleksibel indretning, rummelighed, komfort samt robust og enkel udførelse suppleres med en opdateret front og ny teknologi bl.a. i form af nye motorer. Som eksempel kan nævnes BlueHDi 100 S&S med manuel gearkasse, der har et EU-mix på op til 24,4 km/liter og en udledning af CO2 på blot 109 g. Som varebil kan CO2 udledningen for den samme motor med ETG6 komme helt ned på 106 g/km.

Den opdaterede udgave af Citroën Berlingo introduceres på de første markeder hen over sommeren og forventes til Danmark efter sommerferien. Det er endnu for tidligt at angive det danske modelprogram og priser.

MODERNE: udvendigt er designet på fronten opdateret med ny kølergril og kofanger. Hertil kommer i kabinen en ny 7-tommer touch-screen for styring af lyd og navigation og fra sidst på året også muligheden for ”Mirror Screen”. Fra sidst på året vil bilen også kunne leveres med Active City Brake.

PRAKTISK OG ANVENDELIG: i forhold til sine udvendige mål (4,38 meter lang, 1,81 meter bred og 2,73 meter i akselafstand) er Citroën Berlingo særdeles rummelig og anvendelig til rigtig mange formål.
Rummelig: der er bekvem adgang til den store kabine, som byder på god plads også til bagsædepassagererne, der har 24,5 cm knæplads, og til bagagen i det store bagagerum på 675 liter, som kan udvides til 3000 liter op til loft hvis man tager stolene på række 2 ud.

Anvendelig og praktisk: indretningen af kabinen er både meget praktisk og fleksibel, idet de tre enkeltstole på række 2 kan tages ud, og kabinen er udstyret med en lang række fralægningsrum. Bilen kan leveres med det særlige loft Modutop®, som via ovenlys giver en lys og venlig kabine og som også rummer en række fralægningsrum.

Der er bekvem adgang til bilen. Den kan leveres med 1 eller 2 skydedøre i siden og med separat oplukning af bagruden i den brede bagklap, så man ikke behøver at åbne hele bagklappen for at lægge noget fra sig. Bilen kan også leveres med sidehængslede bagdøre.

Der er et godt udsyn fra kabinen takket være det store rudeareal, og førerpladsen er ergonomisk indrettet med placering af gearstangen i instrumentbordet.


DEN NYE CITROËN BERLINGO SOM VAREBIL
Som varebil kan Citroën Berlingo leveres i to længder : L1 med et varerumsvolumen på 3,7 m3 og L2 med et varerumsvolumen på op til 4,1 m3.
Varerummet er meget regulært med plads til 2 europaller, og adgangen til varerummet er bekvem via de brede skydedøre i siden eller via de asymmetriske sidehængslede bagdøre, som kan åbne op til 180°.

Varebilen kan leveres med den særlige Extenso® indretning, som giver en lang række fordele:
– Der kan sidde tre personer foran i bilen takket være en ekstra plads i midten.
– Passagersædet kan nedfældes, så man får en plan bund og dermed kan transportere lange genstande på op til 3 meter i en L1 og 3,25 meter i en L2. Der er således et meget fint forhold mellem bilens udvendige længde (4,38 meter i L1 og 4,63 meter i L2) og dens nyttevolumen, som øges med 400 liter til 3,7 m3 i L1 og 4,1 m3 i L2 med denne indretning.
– Passagersædet kan også klappes op som et biografsæde, så man kan transportere høje genstande i kabinen som f.eks. planter.
– Ryglænet på midterpladsen kan nedfældes, så man får en plan flade til skriveplade og lignende, og endelig er der et yderligere fralægningsrum på 7,5 liter under midterpladsen.

Der kan også leveres en el-dreven udgave af varebilen under navnet Citroën Berlingo Electric.

Top