[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
SpaceTourer

Ny fase i samarbejdet mellem PSA Peugeot Citroën og Toyota

PSA Peugeot Citroën og Toyota Motor Europe (TME) løfter nu sløret for den nye Citroën SPACETOURER, Peugeot TRAVELLER, og Toyota PROACE. De vil kunne leveres som Combi-udgaver og shuttles til persontransport.

Præsentationen af de nye biler er et resultat af den samarbejdsaftale, som de to koncerner indgik i 2012.

De tre modeller lanceres på de første markeder i første halvår af 2016 og præsenteres på de tre mærkers respektive stande ved forårets store biludstilling i Geneve i marts 2016.

Siden 2013 har de første Toyota Proace været baseret på den nuværende generation af Peugeot Expert og Citroën Jumpy. Da koncernerne indgik samarbejdsaftalen i 2012, aftalte man at samarbejde om den næste generation og at samarbejdet ville strække sig ud over 2020.

For begge koncerner er formålet med samarbejdet gennem optimering af udgifterne til udvikling og produktion at kunne tilbyde konkurrencedygtige produkter inden for varebiler i mellemstørrelsen, shuttles og Combiudgaver til persontransport. Bilerne produceres på PSA Peugeot Citroen fabrikken Sevelnord i Valenciennes i det nordlige Frankrig.

Toyota Motor Europe har taget del i investeringerne i udviklingen og produktionsanlægget til de nye biler.


Bilerne har samme tekniske specifikationer, motorer og udstyr, men adskiller sig ved deres design, som har tydelige referencer til det enkelte mærkes øvrige modeller.

Top