[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
WTCC Slovakia podie

WTCC .... Dobbelt top tre på Slovakia Ring

alle tre podiepladser i begge løb

Følg med på www.citroenracing.com

Søndagens to løb på Slovakia Ring sikrede Citroën alle tre podiepladser i begge løb, idet Yvan Müller vandt det første løb, med José-Maria Lopez på anden- og Sébastien Loeb på tredjepladsen, og Sébastien vandt det andet løb, fulgt af José-Maria og Yvan. 

Allerede ved kvalifikationen havde de tre kørere sat meget hurtige tider, og det betød, at Yvan startede forrest, og derefter José-Maria og Sébastien. Men i andet løb vendes rækkefølgen på de ti hurtigste i første løb om, så Sébastien skulle starte som nummer otte. Med en kanonstart kørte han sig frem til en placering som nummer to allerede i første sving, tæt fulgt af José-Maria og Yvan, og på anden omgang lagde Sébastien sig helt i front.


Der bliver dog ikke megen tid til at hvile på laurbærrene for de hurtige kørere og teamet, for allerede i næste weekend går det løs på den franske bane Paul Ricard.

Den foreløbige* stilling efter Slovakia Ring og inden Paul Ricard er:

Kørernes mesterskab:
1) José-Maria LOPEZ 239 pts
2) Yvan MULLER 209 pts
3) Sébastien LOEB 178 pts
4) Tiago MONTEIRO 108 pts
5) Ma QING HUA 84 pts

….
Kalenderen for 2015
8/3 Argentina, 19/4 Marrakech i Marokko, 3/5 Hungaroring i Ungarn, 16/5 Nordschleife i Tyskland,
7/6 Moskva i Rusland, 21/6 Slovakiaring i Slovakiet, 28/6 Paul Ricard i Frankrig, 12/7 Vilaeral i Portugal, 13/9 i Japan, 27/9 Shanghai i Kina, 1/11 Buriram i Thailand og 22/11 Losail i Qatar.

I 2014 kørte Ciroën jo sin første sæson i FIA’s WTCC (Verdensmesterskabet for Standardvogne), og det blev en fantastisk debut for Citroën-teamet, som vandt 17 ud af 23 løb og begge verdensmesterskaber*, VM for Konstruktører og VM for Kørere. I sidstnævnte indtog Citroëns fabrikskørere alle tre podiepladser med José-Maria Lopez som vinder af VM for Kørere i 2014, Yvan Müller (der vandt mesterskabet i 2013) som nummer to, og Sébastien Loeb på en flot tredjeplads.

I 2015 har Citroën fire officielle fabrikskørere, idet kinesiske Ma Qing Hua kører en fuld sæson. Hertil kommer den marokkanske kører Medhi Bennani bag rattet i en privatanmeldt Citroën C-Elysée fra teamet Sébastien Loeb Racing (SLR), som har erfaring med de internationale baner fra GT-løb m.m.

Top