[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
C5_aircross_presse

NY SUV CITROËN C5 AIRCROSS: NÅR MODE KAN KOMBINERES MED KOMFORT

Trenden dikterer at bilproducenterne skal bygge SUV’er og under et år efter lanceringen af C3 Aircross præsenterer Citroën nu endnu en SUV. 

På et pressemøde i Paris i dag blev den nye C5 Aircross afsløret. Med det nye affjedringssystem Progressive Hydraulic Cushions® og med de nyudviklede sæder Advanced Comfort seats bliver den nye SUV ambassadør for Citroëns Advanced Comfort® program, der har fokus på komfort og køreglæde.
Med 3 individuelle bagsæder, der både kan skubbes frem og tilbage, justeres på ryg-hældningen samt foldes helt ned giver det ikke bare klassens mest brugbare og veludnyttede kabine men også klassevindende bagageplads og op til hele 720 liter i bagagerummet. Den nye C5 Aircross er udstyret med 20 hjælpe-systemer inklusiv Highway Driver Assist (der er et såkaldt niveau to på skalaen over førerløse systemer), samt Grip Control med Hill Assist Descent til eventyr ”off the beaten track”. Den kommer også med 6 smarte teknologier til at holde kontakten med omverden bl.a. trådløs opladning til mobiltelefonen. Når produktionen starter på fabrikken i Rennes-La Janais i Frankrig vil den blive lanceret først i Europa sidst på året og derefter til resten af verden, og som den første model i en plug-in-hybrid version i slutningen af 2019.

DEN MEST KOMFORTABLE I SEGMENTET
Som ambassadør for Citroën Advanced Comfort® programmet er den nye C5 Aircross i en liga for sig selv, når det gælder komfort og indvendig plads især på grund af det nyudviklede affjedringssystem og de lækre sæder, der på bedste Citroën vis begge er skabt til at give velvære og komfort i kabinen for alle passagerer. På forreste række giver de nyudviklede sæder mere støtte og aflastning, der især er en fordel ved mange timer i bilen. Og med det smarte multipoint massage system baseret på 8 pneumatiske ”lommer” i sæderyggen kan der vælges mellem 5 forskellige programmer med massage af lænd, skulder eller ryg, hvilket kan gøre, at man slet ikke har lyst til at forlade bilen igen. De 3 individueller sæder på anden sæderække giver klassevindende komfort også til det midterste sæde, der ellers ofte ikke er favoritpladsen. Alle 3 sæder kan justeres i hældningen, kan foldes helt ned og kan skubbes frem og tilbage, således at det er muligt at vælge mere benplads eller bagageplads, hvis dette er behovet. Med en høj førerposition og godt udsyn over vejen kan passagererne føle sig trygge og godt tilpas i den stilfulde kabine, der på fornemste vis kombinerer god kvalitet, lækkert design med en afslappet stemning. For føreren giver det digitale instrumentpanel på en nem og overskuelig måde de valgte informationer i et af føreren selvvalgt grafisk design, hvilket sammen med den brede og behagelige armstøtte, der samtidig gør plads til et stort og nedkølet aflægningsrum, giver overskud til at koncentrere sig om kørslen.

EN ÆGTE SUV
Det er ikke bare indvendigt, at den nye C5 Aircross viser karakter. Stylingen af den nye Citroën går helt i tråd med de seneste Citroën modeller med et energisk og moderne look, der, på trods af den tydelige lighed og genkendelighed i designet, giver den nye model karisma ogsærpræg. Stående på høje hjul og med det lidt maskuline udtryk signalerer bilen den robusthed og tryghed, som er ønsket med en SUV. De 4,5 meter i længden, 1,84 i bredden og 1,67 i højden giver den dimensionerne til at placere sig i C segmentet for SUV’er men dens fyldige former og store bagende giver den klassevindende rummelighed.

TEKNISKE SPECIFIKATIONER
Længde: 4,50 m
Bredde: 1,84 m
Højde: 1,67 m (med roofbars)
Akselafstand: 2,73 m
Bagagerums kapacitet: 580- 720 liter (1,630 l med sæderne nede)
Frihøjde: 23 cm
Hjuldiameter: 72 cm

DYNAMISKE OG EFFEKTIVE MOTORER GIVER KØREGLÆDE
Den nye C5 Aircross kommer med en række højtydende Euro 6.2 motorer, der er ideel til daglig kørsel såvel som ferier og weekend getaways. De fås med en 6-trins manuel gearkasse og den nye 8-trins EAT8 automatisk gearkasse i følgende kombinationer:
- 2 benzin versioner: PureTech 130 S&S 6-sp manual og PureTech 180 S&S EAT8,
- 3 diesel versioner: BlueHDi 130 6-sp manual, BlueHDi 130 S&S EAT8 og BlueHDi 180 S&S EAT8.

Den seneste version af 8-trins EAT8 gearet ("Efficient Automatic Transmission") er designet og udviklet af den japanske specialist, Aisin. Den nye gearkasse giver en række fordele herunder:
- Reduceret forbrug op til 7% sammenlignet med EAT6 gearkassen takket være de to ekstra gear, bedre udnyttelse af Stop & Start- funktionen op til 20 km/h på BlueHDi 180, samt en vægtreduktion på op til 2 kg i forhold til EAT6

I slutningen af 2019 bliver den nye C5 Aircross også den første Citroën, der kommer med en plug-in hybrid (PHEV) drivlinje med disruptive CO2 tal og en rækkevidde på 60 km i ZEV mode.

DEN NYE CITROËN C5 AIRCROSS KORT FORTALT:
- En unik SUV med 100% SUV styling i designet med store hjul, høj frihøjde og bumper-beskyttelse. Samtidig det tydelige Citroën designsprog med stor personlighed, de grafiske elementer og de mange muligheder for at personliggøre den.
- Den mest komfortable og fleksible SUV i segmentet. Den nye affjedring Progressive Hydraulic Cushions®, der igen får Citroën tilbage som benchmark, når man taler om affjedring og absorbering af omverdens ujævnheder ydligere hjulpet af sæderne Advanced Comfort seats giver bilen klassevindende komfort mens de 3 individuelle sæder på anden sæderække, der både kan skubbes frem og tilbage, justeres i hældning og helt fjernes giver køreglæde til alle passagerer men også klassens største bagagerum.
- 20 hjælpe-systemer inklusiv Highway Driver Assist, der er et skridt nærmere førerløs kørsel sammen med 6 smarte teknologier til at holde forbindelsen gør den til fremtidens SUV.


FILM OG BILLEDER ER TILGÆNGELIGE PÅ:
http://www.citroencommunication-echange.com/
Brugernavn (caps): C5_AIRCROSS_SUV
Password (caps): ANDRE_2018
YouTube: https://youtu.be/HMf_JUmoqvQ
PRESSEKONTAKT:
Trine Krastrup
Presse- og informationschef
Tlf: 2812 9998
trk@citroen.dk

 

Top