Se indholdet

VAREBILSHISTORIE - HISTORIEN BAG CITROËNS VAREBILER

De sidste 100 år har Citroën konstant udviklet og udforsket nye veje til forbedring af varebiler. Opdag nogle af de mest berømte varebiler fra Citroën, med fokus på innovative og kreative teknologier, produktionsudvikling og smarte designs. 

SE VIDEOEN OM CITROËN VAREBILERNES HISTORIE

C4 VAN (1931)
Med masser af bemærkelsesværdige innovationer, så som et stålkarrosseri, en 9 liters køler og affjedring med 4 halvelliptiske bladfjedre var C4 Van forud for sin tid. C4 Van, der fandtes i 17 versioner, fra ladvogn til lukket varebil, og havde en lasteevne på op til 1.200 kg, var perfekt til enhver virksomhed. 
Se mere
BÆLTEKØRETØJ TYPE P17 (1931)
Årene fra 1921 til 1931 er kendetegnet ved en smag for det eksotiske samt for videnskabelige opdagelser og mekanisering inden for mange områder. Med de forskellige typer bæltekøretøjer var det muligt at klare disse udfordringer i begyndelsen af det 20. århundrede. 
Se mere
TUB/TUC (1939)
Som en inspiration for den legendariske Type H Van, er Citroën TUB pioner inden for varebiler med forhjulstræk. På grund af 2. verdenskrig fik TUB modellerne fik kun en kort karriere. PMen det var trods alt den varebil, der kom først med masser af innovationer: sideskydedøre, lavere vognbund i læsseområdet og fremrykket kabine. 
Se mere

1947

Type h

Med sin ikoniske stil, sit karismatiske look og funktionelle design kan det ikke overraske, at Citroën Type H var en stor succes gennem flere årtier. Citroën Type H var den første masseproducerede varebil med forhjulstræk og arvede mange funktioner fra forgænger, TUB, særligt sideskydedørene, den sænkede vognbund i læsseområdet og den fremrykkede kabine. Mange moderne varebiler er inspireret af denne model, og en del  de originale modeller tjener i dag som food trucks.

Type 23

Med en karriere på i alt 34 år og 121.902 solgte eksemplarer har den populære og driftssikre Citroën Type 23 revolutioneret varebilsmarkedet takket være sin enestående lasteevne på 1.500 kg. Fra 1941 kunne Type 21 fås med hydrauliske bremser, som var en nyhed på det tidspunkt. En busversion blev lanceret i 1947. Den var meget populær og blev anvendt af Citroëns Transportskompagne. Denne bil går også over i historien som den sidste bil, André Citroën nåede at producere og præsentere.

FRA 1951 TIL 1996

2 cv mini-van (1951)

Med en karriere på 3 årtier og mere end 1,2 million solgte eksemplarer i mange forskellige versioner, blev 2CV Mini-van hurtigt en kultbil, der opfyldte de flestes behov. Denne funktionelle, robuste og økonomiske lille van var også den første varebil med forhjulstræk, luftkølet 2-cylinder motor og enkle og lette tekniske løsninger.

Acadiane (1978)

Citroën Acadiane, som er efterfølgeren for 2CV AK400, har samme front som Dyane og samme varerum som AK400 med en højere taglinje. Den introducerer en forbedret aerodynamik for varebiler, og lavere brændstofforbrug. Citroën Acadiane var en kæmpe succes med en produktion på mere end 250.000 modeller op til 1987, før den blev afløst af C15.

C15 (1984)

Med mere end 1 million producerede biler på over 20 år er Citroën C15 pioner for en ny generation af varebiler. Dens nyttelast på helt op til 765 kg, dens volumen, størrelse og pris gjorde den til den perfekte bil for mange virksomheder.

BERLINGO VAN

1. generation (1996)

Den 1. generation af Berlingo var pioner på markedet for lette varebiler med  fokus på design og komfort. For første gang er varerummet integreret med kabinen. Berlingo Multispace blev den første personbilsvariant.

2. generation (2008)

2. generation af Berlingo følger i den førstes fodspor, men bringer nye ideer og innovationer på markedet. Den kan indeholde 2 europaller i varerummet og er den første mini-van med 3 justerbare forsædepladser, og har dermed den har den alsidighed og tilpasningsevne, der opfylder virksomhedernes behov.

3. generation (2018)

3. generation af Citroën Berlingo Van indeholder mange nye, unikke funktioner, og der etableres en ny standard for udstyr og fleksibel indretning. Med 20 førerassistancefunktioner og 4 online teknologier, garanterer Berlingo Van sikker og rolig kørsel.