INFORMATION IFM. COVID-19. CITROËN-FORHANDLERNE FØLGER
SUNDHEDSMYNDIGHEDERNES RETNINGSLINJER, SÅ DU KAN TRYGT KIGGE FORBI.

Læs mere

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
50Ans_DSK_747x400

CITROËN OG TOTAL FEJRER 50 ÅRS SAMARBEJDE

Total og Citroën har tilbagelagt mange kilometer sammen siden 1968. Deres succeshistorie, bygget på innovation og passion for motorsport, har taget de to brands hele vejen til toppen af podiet. Vi ser tilbage på 50 års succesrigt samarbejde omkring forretning og motorsport, som har bidraget til at positionere begge firmaer internationalt.

Siden samarbejdets start i 1968 har Total hjulpet med at drive Citroëns industrielle vækst verden over ved at levere et bredt udvalg af smørremidler til biler. I flere årtier har de to firmaer sammen udviklet smørremidler specielt til Citroëns motorer, for at gøre dem mere brændstofeffektive og miljøvenlige.

Citroën og Total har stor fokus på miljøet. De to firmaer har gensidigt forpligtet sig til at begrænse deres miljøpåvirkning drastisk, især via reduceret CO2-udledning. Deres R&D team har i samarbejde udviklet løsninger på dette område. Idag er indsatsen kulmineret i den nye TOTAL QUARTZ INEO FIRST OW-20, en ny syntetisk forureningsreducerende olie, der gør det muligt at mindske brændstofforbruget med op til 4%*.

Et andet fokuspunkt i samarbejdet mellem Citroën og Total er motorsport og toppræstationer. Tests og motorløb - alt fra grundige olieanalyser til tests på bane, fra Rally raid til World Rally Championship - har gjort det muligt for Total at ekperimentere med smørremidler under ekstreme forhold og derved sikre optimal ydelse for Citroëns motorsportsbiler og serieproducerede biler. Styrken i partnerskabet mellem Citroën og Total inden for motorsport kan illustreres med Rallyet i Marokko i 1969. Citroën begynder sin sejrsrække med Citroën DS21 og fortsætter præstationerne i rally raid, med 36 sejre og 5 konstruktørtitler i FIA World Cup. Herefter følger en enestående række af succeser mellem 2003 og 2012 med 8 konstruktørtitler og 9 kørertitler i World Rally Championship (WRC). I 2014 beslutter Citroën og Total at deltage i WTCC og høster 3 konstruktørtitler, 3 kørertitler og 50 podieplaceringer. I 2017 er de 2 brands tilbage i WRC med C3 WRC, og vinder 2 gange i henholdsvis Mexico og i Katalonien.

 

* Målt ved den officielle M111 FE test

Top