[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
e-Mehari

Citroën e-Mehari .... en fri elektron

Elbil med mange referencer til den historiske Mehari fra 1968. Bilen lanceres til foråret i Frankrig, men udstilles for første gang den 9. - 11. december under COP21 i Paris.

E-MEHARI udstilles for første gang fra den 9. – 11. december 2015 på standen for Eco Driving, som er etableret i forbindelse med COP21, ved hovedkontoret for PSA Peugeot Citroën på avenue de La Grande Armée i hjertet af Paris.

E-MEHARI har forbindelse til Citroëns historie, men peger også fremad. Den har flere referencer til Mehari-modellen fra 1968, samtidig med at den udtrykker også mærkets kerneværdier: ”Optimistic, Human and Smart”. Det er en cabriolet med et moderne og forfriskende design, hvor der plads til 4 personer, og som er 100 % elektrisk. Bilen er et led i samarbejdet med Bolloré koncernen og afspejler samtidig Citroëns ambitioner om at markedsføre biler, som er anderledes, og som står for en frisk og optimistisk tilgang til biler.


I takt med tiden, frejdig, anderledes og utraditionel … der er mange måder at beskrive Citroëns nye model på. E-MEHARI er humørfyldt og kæk og passer rigtig godt til Citroën. Det er en bil til dem, som søger det anderledes og det optimistiske, og som har sans for tidens strømninger og for miljøet.

Uden lige, uden stress og uden støj. E-MEHARI er en fri elektron i bilernes univers.


UNIK PERSONLIGHED

Bilens udvendige design har klare Citroën referencer:
• den udtryksfulde front med placering af kørelys oven over lygterne, som er et kendetegn for de nye modeller
• et design med afrundede linjer, som giver den et venligt og optimistisk udtryk
• et design med rene og ubrudte flader, som er enkelt og imødekommende, og som står for en anderledes tilgang til biler.
Formgivningen fremhæves af fire glade karrosserifarver i blå, orange, gul og beige, samt to farver stoftag (sort og rødorange) og to farver interiør, hvor materialerne er inspireret af sportens verden.
Set i profil virker bilen høj, og dette indtryk understreges af skærmforøgere og kofangere i sort.


ORIGINAL

E-MEHARI er original på en lang række punkter med mange referencer til Méhari fra 1968:

• den har kaleche, som kan tages af, og som lukkes ved hjælp af et særligt system i siderne. Kalechen kan sættes på over for- eller bagsæderne, over siden, eller over det hele.
• fire pladser med et nedfældeligt bagsæde
• øget frihøjde
• karrosseri i thermo-støbt plastmateriale, som ikke kan ruste, og hvor malingen ikke skal vedligeholdes. Samtidig modstår det mindre skrammer på grund af sin bløde overflade.
• nem at vedligeholde, da bilen kan skylles af både ud- og indvendigt med en vandslange.
De mange referencer til Méhari fra 1968 gælder også profilerne i sidedørene og karrosseriet generelt samt farvevalget.

 

AFSLAPPET KØRSEL

E-MEHARI fremstilles på PSA Peugeot Citroën fabrikken i Rennes og kommer til salg i foråret 2016. I første omgang på det franske marked.
Det er en bil, som er enkel og afslappende at køre, og som rummer en god portion teknologi. Som nævnt er E-MEHARI 100 % elektrisk og udstyret med batteriteknologi fra den franske koncern Bolloré.
Batterierne er af typen LMP (Lithium-Metal-Polymer) som giver god rækkevidde, gode præstationer og god driftssikkerhed. LMP® batterierne udmærker sig ved høj energitæthed og ved høj sikkerhed i brug. Det er tørbatterier, og de har bl.a. den fordel, at de ikke er følsomme over for høje temperaturer. Tophastigheden er 110 km/t, og rækkevidden ved bykørsel er op til 200 km. En fuld opladning med 16 A tager 8 timer (kan også oplades ved Autolib standere) eller 13 timer med 10 A.

TEKNISKE DATA
MÅL
Længde: 3,81m
Bredde: 1,87m
Højde: 1,65 m
Bagagerum: 200 - 800 liter (nedfældet bagsæde)

MOTOR OG BATTERI
Max. effekt: 50 kW
Nominel effekt: 35 kW
Lithium Metal Polymer batteri: 30 kWh

PRÆSTATIONER
Tophastighed: 110 km/t

RÆKKEVIDDE
Bycyklus: 200 km
Landevej: 100 km

Top