[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
Rennes

Ny model skal produceres på fabrikken i Rennes

PSA Gruppens strategiplan ”Push to Pass” med 34 nye modeller, fordelt på de tre mærker i koncernen, udmønter sig bl.a. i, at Rennes fabrikken skal producere en ny Citroën model i 2018.

• Oprindelig skulle en kommende model, som skal erobre nye kunder til Citroën, produceres på en fabrik uden for Europa.

• Beslutningen om at producere den i Rennes er blevet mulig takket være en ny aftale mellem fabrikkens ledelse og de ansatte om en fremtidssikring af fabrikken.

• Investeringerne i fabrikken beløber sig til 100 mio. euro og betyder, at fabrikken kan øge sin årlige produktion med 60 % i 2018.

PSA Gruppens strategiplan ”Push to Pass” med 34 nye modeller, fordelt på de tre mærker i koncernen, udmønter sig bl.a. i, at Rennes fabrikken i det nordvestlige Frankrig skal producere en ny Citroën model i 2018. Projektet med navnet C84 er en del af strategiplanen for Citroën, som skal lancere 4 nye modeller på under 18 måneder.

C84 er en crossover, der bygges på EMP2 platformen. Herudover kommer fabrikken til at producere Peugeot 5008 og Citroën e-MEHARI. Med disse tre modeller bliver fabrikkens årlige produktion på sigt godt 100.000 biler mod 60.000 i dag.

Valget af Rennes fabrikken som produktionssted for den nye Citroën model skal ses i lyset af den gennemgribende effektivisering og modernisering, som fabrikken er i gang med, og som indebærer anvendelse af de nyeste produktionsmetoder.

Top