[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:da] [cle1: SECONDES Lang:da]
Artcar3_CL-18.021.008_1350X511

Konceptbilen E-Mehari Art Car

50 år efter lanceringen af Citroën Méhari og 2 år efter lanceringen af Citroën E-MEHARI er denne ukonventionelle 100% elektriske 4-sæders cabriolet blevet et symbol på dristigt fransk bildesign.  I forbindelse med jubilæet har Citroën bedt designeren Jean-Charles de Castelbajac kreere en eksklusiv E-MEHARI Art Car - et stærkt og farverigt værk, og et ægte grafisk manifest til fejring af 50 års frihed og design.  

 

ET MØDE MELLEM TO KREATIVE UNIVERSER

Symbolet på en "Made in France" livsstil

"Maj 1968 markerer tilblivelsen af Citroën Méhari og starten for Jean-Charles de Castelbajac. Maj 2018 markerer samarbejdet mellem Citroën og kunstneren - to talenter, der begge er drevet af tanken om den kreative revolution. Et naturligt og oplagt møde: Citroën har dyrket dristigt design og kreativitet siden 1919 og har altid bidraget med et frisk pust til bilverdenen. Jean-Charles de Castelbajac er en banebrydende designer, som med sine kreationer ophæver skellet mellem kunst og mode. Resultatet af dette møde er E-MEHARI Art Car, symbolet på optimisme, pop-art og ""Made in France"" livsstil. Jean-Charles de Castelbajacs Art Car vækker den kreative ånd og illustrerer hans to store passioner: kunst og mode. "
Rencontre2_CL-18.021.009_597X500

FRA MEHARI TIL E-MEHARI

Méhari i maj 1968: En legende fødes

mehari

Mens den unge generation kæmpede i gaderne for mere frihed, afslørede Citroën den 11. maj 1968 sin nye bilmodel til fritidskørsel: Citroën Méhari. Denne enkle, sjove og uprætentiøse cabriolet med pop-farver skiller sig ud med sit karrosseri af gennemfarvet plast, der ikke kan ruste og nemt spules ren med en vandslange. Andre fordele er den store fleksibilitet, på grund af toppen, der kan åbnes, og forruden der kan foldes ned på motorhjelmen, samt den store vognhøjde, der sikrer unikke køreegenskaber. 

Citroën Méhari er i årenes løb blevet et ægte kulturelt fænomen, takket være en karriere på biograflærredet og deltagelse i flere udholdenhedsløb.

E-MEHARI i 2015: Legenden lever videre

E-MEHARI art

I december 2015 afsløres Citroën E-MEHARI - en 100% elektrisk 4-sæders cabriolet. Det er en "It car", et symbol for dem, der ønsker at skille sig ud, og er opmærksomme på nye tendenser og miljøet. Citroën E-MEHARI er et udtryk for Citroëns ønske om at tilbyde biler, der er anderledes, højteknologiske og repræsentative for fransk kreativitet. E-MEHARI samles på fabrikken i Rennes, og er den første el-bil, der er blevet certificeret "Origin Guaranteed France".

I januar 2018 blev Citroën E-MEHARI forsynet med en Hard Top (fast tag), så den 100% elektriske 4-sæders cabriolet kunne begive sig ud i al slags vejr, samt et helt nyt, mere komfortabelt og moderne interiør, en Easy Entry funktion, der giver lettere adgang til bagsæderne, og nyt sikkerhedsudstyr.

Maiari2_CL-18.021.014_597X500

MEHARI I 68..... E-MEHARI I 2018 !

Et grafisk og farverigt manifest

Citroën E-MEHARI er meget mere end en legende, det er en revolutionær bil, som Jean-Charles de Castelbajac definerer via en leg med farver, roller og ord. Hans kunstneriske tilgang er fri, som et grafisk manifest fra maj 68, og følger dem, der ønsker at rejse mod nye horisonter med planer og ønsker om at forandre verden. De anvendte farver indeholder et opmuntrende budskab: rød for passion, gul for solens stråler, blå for elektricitet og økologi.
Top